Svjetski Dan nepušenja, 31. SVIBNJA, 2007

Svjetski dan nepušenja, 31. svibnja, obilježio je 2007. godine Centar za ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije u suradnji s učenicima Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti i 1. Osnovne škole Varaždin.

AIDS - prevencija

Prevencija AIDS-a usmjerena je na prekidanje puteva širenja bolesti, a kako se AIDS najčešće širi spolnim putem kao spolna zarazna bolest to je EDUKACIJA pučanstva glavna mjera prevecije.

HIV/AIDS - epidemiološka situacija u zemlji

Prvi HIV pozitivni pacijenti registrirani su u Hrvatskoj 1985.godine. Od tada do danas je u Hrvatskoj registrirano 365 HIV pozitivnih osoba, od čega, njih 191 sa simptomima AIDS-a. U istom je razdoblju, na žalost, njih 107 umrlo.

Vode iz bunara, pumpi

U Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, unutar Djelatnosti za zdravstvenu ekologiju ispitujemo između ostaloga i kakvoću vode za piće.

Kampanja "POVEZANI ZDRAVLJEM - KVALITETA ŽIVOTA OSOBA S INVALIDITETOM"

2008. godina je "Godina Zdravih gradova i županija" u kojoj slavimo 20 godišnjicu sjajnog projekta Svjetske zdravstvene organizacije implementiranog i kod nas posredstvom Hrvatske mreže zdravih gradova i županija (HZMG) koji, baveći se lokalnim, unaprjeđuje globalno zdravlje.

Odabrani pokazatelji i odrednice zdravlja – Usporedba urbanih i ruralnih sredina u Varaždinskoj Županiji o svjetskom danu zdravlja

Obilježava se u svijetu svake godine 07. travnja. Ove godine moto je „Zdravlje u gradovima je bitno – 1000 gradova je 1000 života“

Izvješće o provedbi Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva u varaždinskoj županiji

Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva koji se provodi od prosinca 2007.godine ima za cilj što ranije otkrivanje raka debelog crijeva što bi u petogodišnjem razdoblju rezultiralo smanjenjem smrtnosti za 15%.

Osobna zaštita u slučaju širenja novog virusa gripe

Novi virus gripe A(H1N1) i simptomi bolesti koju uzrokuje.

Ambrozija

Rijetki su oni koje muče alergije a da nisu čuli za ambroziju, biljku koju opravdano prati reputacija najgoreg izazivača alergijskog rinitisa ili peludne hunjavice i alergijske astme.

Nove staze

Časopis za promociju zdravlja: ZZJZ Bjelovarsko-bilogorske županije, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije

HACCP

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da Zavod za javno zdravstvo osnovan od strane Varaždinske županije između ostalih usluga koje pruža u mogućnosti je pružiti Vam i uslugu poslovnog savjetovanja za uspostavu HACCP sustava.

Peludna prognoza

Datum Drveće Korovi Trave
31.10.       nema       nema       nema

Alergijski semafor

31.10.2021
Drveće        nema
Korov        nema
Trave        nema

Varaždin,
I. Meštrovića 1/11 
tel: + 385 (42) 653 152
fax:+ 385 (42) 653 172

Epidemiološka ambulanta Ivanec 
tel: +385 (42) 783 630

Epidemiološka ambulanta Ludbreg
tel: +385 (42) 819 433

Epidemiološka ambulanta Novi Marof 
tel: +385 (42) 612 912 

E-mail: info@zzjzzv.hr
Kontaktirajte nas online!
webmail
Zaštita osobnih podataka