Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije

Podizanje svjesnosti o raku debelog crijeva – Lepoglava, 16.9.2023.

Podizanje svjesnosti o raku debelog crijeva
Lepoglava
SUBOTA, 16. rujna 2023.

Dana 16. rujna 2023. od 10 do 13 sati u Lepoglavi, Trg 1. hrvatskog sveučilišta 9, održati će se javnozdravstvena akcija podizanja svjesnosti o raku debelog crijeva.
Organizator obilježavanja je Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, ILCO društvo Varaždin i Savjet za zdravlje Varaždinske županije, uz sudjelovanje Medicinske škole Varaždin.
Cilj ove akcije je podizanje svijesti o raku debelog crijeva i ukazivanje na važnost preventivnog pregleda u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka debelog crijeva i pružanje potpore osobama sa stomom.
Tijekom akcije biti će ponuđeno mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi, kao i prezentacija testiranja na okultno krvarenje u stolici te savjetovanje o zdravoj prehrani i zdravom načinu života.
Pozivamo Vas da nam se pridružite i na taj način doprinesete daljnjem jačanju aktivnosti i svijesti na području prevencije, ranog otkrivanja i liječenja raka debelog crijeva.
Epidemiološka djelatnost

Više o raku debelog crijeva i Nacionalnom programu ranog otkrivanja raka debelog crijeva pročitajte na:https://program-rakdc.com.hr/

Od 01. srpnja 2024. godine u Zavodu za javno zdravstvo

Radi sprječavanja sukoba interesa, temeljem Zakona o javnoj nabavi javni