Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije

Snažniji roditelji – zdravije zajednice (SPAHCO)

“Snažniji roditelji – zdravije zajednice”

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sudjeluje kao jedan od sedam partnera u europskom projektu pod nazivom SPAHCO koji se bavi osnaživanjem roditeljskih vještina.

SPAHCO je dvogodišnji projekt usmjeren na razvoj inovativnih ICT alata i metodologije za edukatore odraslih koji bi edukatorima služili u edukaciji roditelja, pružajući im alat za rad na području vještina roditeljstva. Projekt je započeo u rujnu 2016.godine i traje do kolovoza 2018.godine. Projekt je sufinanciran od strane Erasmus + programa (strateško partnerstvo za obrazovanje odraslih – Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse). Partneri u ovom projektu, koji dolaze iz 7 različitih zemalja, obrazuju edukatore za odrasle o zdravim preventivnim mjerama.

Partneri u ovom projektu su sljedeći: općina Ceutí (Španjolska), općina Viborg (Danska), A.L.I.A.T. (Rumunjska), Gmina Miejska Ilawa (Poljska), Iskenderum Društvo za obrazovanje mladih (Turska), Euro-Net (Italija) i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije (Hrvatska).

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije sudjeluje kao jedan od sedam partnera u ovom projektu te je zadužen za područje projekta pod nazivom “Zdrave zajednice” te za evaluaciju projekta. Planirano je da će se kroz projekt razviti dva intelektualna proizvoda. Prvi proizvod trebao bi biti On-line igra koja bi trebala promicati zdraviji način života, a predviđeno je da ju igraju roditelji i djeca zajedno. Drugi intelektualni proizvod zamišljen je kao aplikacija za mobilne uređaje koja pokazuje zdrave aktivnosti koje se odvijaju u općini partnera i okolnim gradovima, a koji će poslužiti za slanje informacija roditeljima koji onda te informacije mogu korisiti kako bi provodili kvalitetno vrijeme sa svojom djecom. Kroz projekt će se također razviti ICT priručnik s preporukama za korištenje i upravljanje ICT alatima na najučinkovitiji način, sa svim spoznajama stečenima kroz projekt.

Jeste li dobar roditelj?

Ukoliko Vas zanima kakve su Vaše roditeljske vještine možete riješiti i Vi sudjelovati u ovom projektu tako da riješute online upitnik koji se nalazi na linku ispod,

http://myparentingskills.com/Croatian

Prilikom rješavanja Vas molimo da upišete u šifru grupe sljedeći kod ALIATSpahco01

Nakon što odgovorite na sva pitanja, dobit ćete detaljan izvještaj koji ce vam dati rezultate i objasniti što oni znače.Od 01. srpnja 2024. godine u Zavodu za javno zdravstvo

Radi sprječavanja sukoba interesa, temeljem Zakona o javnoj nabavi javni