Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije

SVJETSKI DAN VODA

Svjetski dan voda obilježava se 22.ožujka diljem svijeta. Ove godine se naglasak stavlja na ubrzavanje rješavanje problema vezanim s vodom i sanitacijom.

Budući da voda utječe na život svakog pojedinca, svatko treba i može nešto poduzeti. To znači da svatko od nas, uključujući, našu obitelj, školu, našu zajednicu, svi možemo promijeniti način na koji koristimo, trošimo i upravljamo vodom u našem životu.

Ove godine po prvi put nakon 50 godina održati će se UN 2023 Konferencija o vodama u kojoj će se nakon dugo vremena svijet ujediniti oko vode.

Svatko može pridonijeti rješenju navedenih problema na način da predloži svoja rješenja koja će onda biti uvedena u Agendu na konferenciji. Ovo je trenutak koji se događa jednom u generaciji i trebamo igrati svoju ulogu i učiniti što možemo!

Djelatnost za zdravstvenu ekologiju Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije – laboratorij je akreditiran sukladno normi HRN EN ISO/IEC 17025:2017. Djelatnost svoje poslove obavlja temeljem ovlaštenja pojedinih Ministarstava i u skladu sa akreditacijom.

Područje akreditacije Djelatnosti za zdravstvenu ekologiju, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije je „Ispitivanje voda, hrane i kontrola mikrobiološke čistoće objekata, uzorkovanje voda i okolišnih uzoraka, te Djelatnost ima 78 akreditiranih metoda.

I ove godine se od 22.03.-01.05.2023. u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije povodom Svjetskog dana voda provodi akcija ispitivanja zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju iz individualnih (vlastitih) vodoopskrbnih objekata po promotivnoj cijeni.

Stoga svi zainteresirani građani (fizičke osobe) mogu obaviti ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju (mikrobiološka i fizikalno-kemijska analiza) po promotivnoj cijeni od 33,18 eura.

 

VODITELJICA DJELATNOSTI:

Ivana Boltižar, dipl.san.ing